Wakker worden mensen! We hebben iedereens mening nodig!

Er moet nagedacht worden over een belangrijke vraag, namelijk of je het een goed idee vindt wanneer een aantal mensen – investeerders, multinational-ceo’s, regeringsleiders en non-governmental organizations zoals WHO – zelfstandig, zonder nader overleg en democratische controle, achter gesloten deuren gaan besluiten wat de koers van de wereld wordt.

Dat is namelijk precies wat er binnen het World Economic Forum gebeurt. Een groep mensen wijst de belangrijkste problemen aan en verzint er meteen ook de beste oplossing bij. Een oplossing waar ze zelf zo enthousiast over zijn dat deze verder niet te breed getoetst hoeft te worden en zonder noemenswaardige ruchtbaarheid kan worden uitgevoerd.

Want ja, als je overtuigd bent van de genialiteit van je oplossing, dan is het handig wanneer het gepeupel niet ook nog eens oplossingen gaat bedenken, dan moet de gewone sterveling doen wat er gevraagd wordt.

Vandaar dat we als burger niet op de hoogte zijn van plannen en Klaus Schwab (zie filmpje) enorm blij is dat presidenten zoals Trudeau, Merkel en Putin Young Global WEF Leaders zijn en het WEF inmiddels regeringen in de zak heeft. Het maakt het uitrollen van de plannen een stuk eenvoudiger.

Gunstig is bovendien voor WEF dat de techniek het mogelijk maakt om een digital identity (de QR pas) in te voeren, een uitstekend middel om mensen te laten doen wat je wil. Met één druk op de knop geef je iemand wel of geen toestemming tot zijn bankrekening bijvoorbeeld en kan je op die manier zijn gedrag regelen.

Inmiddels ontstaat er – mede door de lockdowns waar vooral multinationals zoals Netflix, Amazon en uiteindelijk vaccinproducenten, financieel sterker van geworden zijn, in combinatie met inflatie en hogere energierekeningen – geleidelijk een samenleving waarin mensen nauwelijks nog zelfstandig in hun onderhoud kunnen voorzien. Op het moment dat overheden vervolgens als reddende engel het basis-inkomen invoeren, dan is er in wezen geen ontkomen meer aan. Burgers zijn dan zo afhankelijk geworden van de overheid dat ze hun autonomie kwijt zijn en precies moeten doen wat de overheid van ze verlangt.

Onze samenleving verandert, er is gelegenheid om dingen beter te regelen, met meer respect voor de natuur, ook van mensen.

Belangrijke eerste stap is dat we ons realiseren dat de mens er niet is om de belangen van een overheid te dienen en ook niet om plannen van een selecte groep mensen uit te voeren.

Wanneer we hier goed van doordrongen zijn is de volgende stap dat er nagedacht moet worden over wat we van een overheid verwachten.

Het lijkt me essentieel bijvoorbeeld dat we een overheid hebben die het belang inziet van het verschil tussen mensen en die mensen problemen laat oplossen, op hun eigen manier. Simpelweg omdat mensen op die manier van elkaar kunnen leren en het een goede basis is voor gelijkwaardig samenwerken. Mensen zijn er niet bij gebaat wanneer ze gedwongen worden om problemen op te lossen volgens de richtlijnen van een selecte groep mensen (bijvoorbeeld binnen de WEF) die niet democratisch gekozen zijn, die geen verantwoording afleggen en ook niet gecontroleerd kunnen worden.

Kortom, we staan voor een belangrijk vraagstuk en om tot de juiste keuze te komen is het belangrijk dat iedereen meedenkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s